Gammalt gjutjärn

I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Lammspett med grekisk sallad och tsatsiki

Grekisk mat är faktiskt ingen favorit. Det beror säkerligen bara på dåliga erfarenheter och jag skulle gärna motbevisas. De få…

Blogguppehåll

Barariktigmat.se kommer inte uppdateras på ett tag. Hur långt uppehållet blir vet jag inte. (mer …)

Kashima Black Santoku

Ni som följer bloggens facebooksida såg mig för lite drygt en vecka sedan tipsa om den här kniven till kanonpris…

Stekt hälleflundra med pepparrot och brynt smör

Av alla fiskar som finns så måste ändå hälleflundran vara en av de bästa. Nu kan jag ju inte precis…

Het frukostomelett

Det blir en liten snabbpost nu om min bästa frukostomelett för tillfället. Det bästa sättet att sparka igång dagen är…

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Hamburgare

Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…