2 x vietnamesisk nudelsallad

Kanske sitter ni på lite rester efter påsken? Lite gravad lax och ägg? Det passar fantastiskt bra i en vietnamesisk…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tomatbrässerade fläsklägg med tillbehör

Jag älskar fläsklägg. Jag älskar att köpa det, laga det och äta det. Det är billigt att köpa men man…

Ångkokt lax med paprika- och champinjonfräs och brynt smör

Det är lite segt och går på matsparlåga hemma hos oss. Jag har råkat ut för någon, än så länge…

Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Årets snaps 2014

Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

9 x nudlar

Det var längesedan jag gjorde en sammanfattande post på något speciellt tema. Här kommer lite nudelbabbel. (mer …)