Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Mosbricka

När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…

Rostbiff sous vide och vad man gör med den

Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…

Hamburger-SM

Jag anmälde för runt en månad sedan en hamburgare till Hamburger-SM. Tävlingsledningen vill ha hjälp med att välja ut ett…

Rostfri stekpanna

Nu är det dags att snöa in på ytterligare lite utrustning. Under några veckor har jag hårdtestat en rostfri stekpanna…

Saltimbocca

På onsdagar får jag laga lite godare mat, det har min fru lovat. Resten av veckan är det vardag med…

Asiatisk curry på nöt

Jag var lite frestad att skriva indonesisk rendang som rubrik eftersom recept jag sneglat på avser den rätten. När jag…

Baconsnacks med jalapeno

Det har gått lite på halvfart den senaste tiden på bloggen på grund av sjukdom. Läget borde snart vara skapligt…

Sjötunga Walewska

Jag ber redan nu om ursäkt för en monsterpost. Jag kan liksom inte låta bli att ordbajsa när jag får…