Coxinha – street food i Brasilien
Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…
Rostbiff sous vide och vad man gör med den
Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…
Picklad chili
I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…
Cochinita Pibil
Det här är nog den första mexikanska maten som jag bloggar om. Vissa påstår att det är ursprunget till pulled…
Refried beans
Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…
Ceviche
Innan jag kommer till själv maten så måste jag förklara mig lite känner jag. Det är fan onsdag. Varför hålla…
Årets snaps 2014
Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…
En nyinköpt molcajete
En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…