Asiatiska rispapperknyten, jordnötsås och teriyakibiff

Det här är egentligen en oenhetlig blandning men jag tycker ändå att det är gott. Den här typen av knyten…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Wienerschnitzel med perfekta pommes frites

Idag hamnar fokus på pommes fritsen och det låter som att jag förhäver mig när jag påstår att de är…

Kokboksrecension – Nytt bröd

Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…

2 x vietnamesisk nudelsallad

Kanske sitter ni på lite rester efter påsken? Lite gravad lax och ägg? Det passar fantastiskt bra i en vietnamesisk…

Louisianakräftor och John Fogerty

Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…

Kryddor på nätet

Jag har länge varit på jakt efter hel spiskummin och jag har fått tips om att gå och leta lite…

Vildand med sherrysås och svamprisotto

Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…

Mosbricka

När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…

Kallrökt oxfilé

Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…