Wienerschnitzel med perfekta pommes frites
Idag hamnar fokus på pommes fritsen och det låter som att jag förhäver mig när jag påstår att de är…
Kokboksrecension – Nytt bröd
Att vara glutenintolerant är oerhört begränsande för en medelålders matnörd. I synnerhet för en som i 35-årsåldern får diagnosen och…
2 x vietnamesisk nudelsallad
Kanske sitter ni på lite rester efter påsken? Lite gravad lax och ägg? Det passar fantastiskt bra i en vietnamesisk…
Louisianakräftor och John Fogerty
Nu när vi har käkat oss mätta på svenska kräftor men ändå har kräftor kvar så finns det ett bra…
Kryddor på nätet
Jag har länge varit på jakt efter hel spiskummin och jag har fått tips om att gå och leta lite…
Vildand med sherrysås och svamprisotto
Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…
Mosbricka
När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…
Kallrökt oxfilé
Inför semestern kan det vara kul att ha något litet matlagningsprojekt. Att kallröka oxfilé är både enkelt och ger ett…