Konosuke Nakiri white#2
Hemmakockande är som alla vet en materialsport, dyrare än både hockey och golf om man vill det. Man ska sitta…
Glutenfri pizza med kronärtskocka
Igår var det bandyfinal och då ska det ätas pizza. Det är en urgammal sed som lever kvar sedan järnåldern…
Hamburgare med ägg och bacon
Det var dags för hamburgare igen. Jag tror inte det är någon vits att skriva ner receptet för det är…
Heta gratinerade musslor
En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…
Ärtsoppa på klassiskt vis
Jag fortsätter lite på det inslagna husmanstemat med ärtsoppa den här gången. Återigen en rätt som förmodligen är helt meningslös…
Helstekt rimmat fläsk med potatis- och bönkaka och pepparrotslingon
Okej det var ju en lite osmidig rubrik men det är precis vad det är vi har ätit. Det var…
En kycklingvariant av gulasch
I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…
Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås
Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…