Porchetta med massor av oregano
Jag glömmer nästan oregano emellanåt. Jag använder den i torkad form i mycket texmex men som färsk och hårt doserad…
Dillkött på lamm
Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…
Empanadas med syrlig tonfisk
Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…
En kväll i augusti
Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…
Natriumcitrat och citronsyra
Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…
Restmex samt en vitlökssås
Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)
Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil
Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…
Puffy tacos
En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…