Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Porchetta med massor av oregano

Jag glömmer nästan oregano emellanåt. Jag använder den i torkad form i mycket texmex men som färsk och hårt doserad…

Dillkött på lamm

Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…

Empanadas med syrlig tonfisk

Ju mer jag är och nosar på den argentinska maten, ju mer gillar jag den. Idag blir det argentinsk street…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Natriumcitrat och citronsyra

Det här får bli en bloggpost utan bilder men jag har fått en fråga på min post om perfekt smältande…

Restmex samt en vitlökssås

Det här är ett alldeles utmärkt sätt att göra något gott av den överblivna skinkan (mer …)

Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil

Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…

Puffy tacos

En av de senaste trenderna i USA's tacovärld är att göra tacos med lite puffade tacoskal. Självklart hakar jag på.…