Bauru – brasiliansk rostbiffmacka och en god sallad

I Brasilien pågår fotbolls-VM, och det måste så klart uppmärksammas på något vis. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…

Surt fläsk med coleslaw på rotselleri och tryffel

För ett tag sedan lovade jag att återkomma med ytterligare ett tryffelinnehållande recept. Nu är det dags. (mer …)

Jalapenosnacks

Jag lovade ett recept på snacks också till Super Bowl och här kommer det. Det här kan mycket väl vara…

Matinspiration

Vi har köpstopp på mat hemma hos oss. Helgen ägnades åt vinterstängning av sommarstället och då kom det med en…

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…