Nässelrisotto

Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ungersk kycklinggryta med råstekt potatis och gurksallad

Jag tycker av någon märklig anledning att det här är en vårgryta och jag kan inte förklara varför. Grytan liksom…

Varmrökt sidfläsk

Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)

Tjocka revben i smokern

Den här bloggposten handlar nog nästan minst om det titeln antyder och istället om en sabla massa andra grejer, bland…

Sous vide – uppvärmningsutrustning

Nu är det hög tid att ta tag i sous vide-serien igen. Idag pratar vi om uppvärmningsutrustningen. (mer …)

Thailändska fläskfärsbullar

Det här receptet har blivit flyttat till min nya blogg Feeders.  Här hittar du receptet

Laxpaté med musslor

I söndags gjorde jag en laxpaté och jag var väldigt osäker på om det verkligen är något att blogga om.…

Quesadillas med älg-, fläsk och spenatchili

Min plan var att sluta tjata om texmex i bloggen för ibland känns det som att jag inte skriver om…

Käket till Super Bowl

Jag är sen, det inser jag. De flesta av er som tänker avnjuta Super Bowl i natt har säkert redan…