Kinesiska glutenfria dumplings

Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Grillad entrecote med chili-cheese och majssalsa

Igår var jag och min fru ensamma utan barnen för första gången sedan lillungen föddes. Självklart skulle det då firas…

Crispy hot dogs

Det är hög tid för en korvmiddag och idag skriver jag om något som faktiskt både är enkelt och snabbt…

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Årets snaps 2014

Jag varierar mig inte jättemycket från är till år när det kommer till snaps och malörtsbasen släpper jag ogärna. (mer…

Blackened fish

Det här är ingen mat för klenisar, fisken blir både stark och faktiskt lite besk. Dock tycker jag att det…

Italienskt långkokt högrev på bröd

Söndagar är långkoksdagar och igår ville jag testa något nytt. Det är ett recept som jag sneglat på ett tag…

Havskräftssallad på råraka

På lördagar och söndagar tillåter jag mig själv att gå hur långt som helst i köket. Förutom att jag har…

Vildand med sherrysås och svamprisotto

Hur kategoriseras den här maten tro? För mig känns den superfransk innan risotton kommer och italienifierar rätten totalt. Jag sätter…