Grön ärtsoppa

Jag tänkte brassa på med lite vardagsrätter den här veckan. Vi äter ju såklart sånt men jag brukar som bekant…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kokboksrecension – The Food Traveler

Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Fläsklägg på grillen

Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.…

Perfekt risotto

Det här receptet har flyttats över till min nya blogg Feeders. Receptet hittar du här.

Macka med grillad rumpstek och manchegomajonnäs

En av mina absoluta favoriter bland styckdetaljerna hos nöt är rumpsteken. Bra pris, bra smak och att den är lite…

Sjömansbiff på älg

Jag har inte glömt bloggen, jag lovar. Det är otroligt mycket nu med jobbet och hemma med ungarna och på…

Nästan The Cuban

I Florida är en macka som heter The Cuban väldigt populär. Det här är ingen sån macka men inspirationen kommer…

Argentinsk grillning

Har ni inte plockat fram grillarna än så borde ni egentligen skämmas. Här kommer ett litet tips från nötköttets förlovade…