Sous vide – uppvärmningsutrustning

Nu är det hög tid att ta tag i sous vide-serien igen. Idag pratar vi om uppvärmningsutrustningen. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Mosbricka

När jag var liten var en av årets höjdpunkter sista april. Man fick åka iväg med familjen till nån kase…

Kycklingbuljong

Här kommer ett litet snabbrecept på en enkel kycklingbuljong som inte heller förutsätter att man har nyligen har käkat hel…

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Heta kycklingvingar med coleslaw

Det här är kanske inte det nyttigaste man kan äta men det kan mycket väl kandidera till topplistan över de…

Enchiladas från grunden

Det ska villigt erkännas att det nästan är ett heldagsprojekt det här. Självklart finns det möjlighet att förenkla det här…

Jamaicansk gravad lax med mangosalsa och tomatsås

Det här var bland det bästa jag någonsin har lagat. Bra smakkombinationer som ändå utmanar lite. (mer …)

En varning och saxslipning

Den främsta anledningen till att det inte blivit något matbloggat i helgen är att jag fick i mig gluten förra…

Rökt mat – en sammanfattning

Idag tänkte jag sammanfatta det jag tidigare skrivit om rökning. (mer …)