Het frukostomelett

Det blir en liten snabbpost nu om min bästa frukostomelett för tillfället. Det bästa sättet att sparka igång dagen är…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Glutenfria kroppkakor

Först av allt ska det sägas att det inte är jag som har lagat det här, utan det är min…

Sichuanskt fläsk

En förhållandevis snabblagad fläskrätt med smaker som är typiska i den kinesiska Sichuanprovinsen. (mer …)

Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras…

Pulled pork på grillen

Det i särklass bästa sättet att laga pulled pork är att göra det i grillen. Det är inte alls lika…

Rostfri stekpanna

Nu är det dags att snöa in på ytterligare lite utrustning. Under några veckor har jag hårdtestat en rostfri stekpanna…

Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Dillkött på lamm

Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…

Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…