Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Alkoholfri rödvinssås

Ni som följt min blogg ett tag vet att jag har skrivit om det här förr. Under förra julen (2012)…

Indirekt grillad entrecote med tillbehör

Jag har säkert redan bloggat om någon variant på den här rätten men jag kör på i alla fall. Det…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Hemgjord sriracha

Det här är strikt sett ingen sriracha, det kan vi konstatera direkt. Men den är förbannat god. (mer …)

Nyårsmiddag – fläsk, äpple och getost

Här kommer ett ganska tidigt nyårstips. Det kommer fler i veckan men det här publicerades i tidningen jag skriver för…

Rådjurssadel sous vide

Vi klämmer in ett till rådjursrecept. Här har jag lagat rådjurssadeln sous vide och sedan skurit ut köttet och stekt…

Dillkött på lamm

Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…

Varmrökt sidfläsk

Idag ger jag mig på en av de mest svenska matvarorna jag kan tänka mig - rökt fläsk. (mer …)