Kinesiskt risvin – Vad är det som gäller?

En av de vanligaste frågorna jag får via mail eller meddelanden till Bara riktig mats Facebooksida är: "Hur får jag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Fantastisk korv med tryffelpotatismos

Det är så jävla skönt att skita i att det är måndag och laga mat som vore det tamefan nyårsafton.…

Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp

Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…

Linderödsfilé med stomp och inlagda rotsaker

I söndags var jag ute på Franzéns Charkuterier och köpte mig lite smått och gott. Jag ville göra linderödsfilén rättvisa…

Isfiltrerad kycklingconsommé

Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…

Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp

Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…

Lite småsaker och något om Facebook

Jag tänkte det kan vara dags för en liten summering av tiden som gått med bloggen. Jag har nu haft…

Slipstenar

Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…

Nyårsinspiration

Jag tänker laga väldigt enkel, på gränsen till tråkig, nyårsmat. Oxfilé, pommes frites, bearnaisesås, tryffelsmör och en sallad. Jag tänker…