Kinesisk kockkniv/kökskniv/klyvare

Det var ett bra tag sedan jag skrev något om knivar så det är hög tid att presentera en ny…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Örtig kycklingrulle med prästostpotatis och dragonsås

Vi tänkte käka det här på lördagen men efter att hela familjen hade fastnat i bilen i snöhelvetet på E4:an…

Yakiniku – japanskt grillat kött

Det här är bland det svåraste som finns när det kommer till köttillagning i köket. Vad menar han, undrar ni?…

Bandy och indisk kikärtsgryta

Jag har lite skrivklåda så jag måste dra ur mig något till bloggen. Man kan tycka att jag kunde ha…

Nachos med slaktarbiff

Här har vi en rätt omständig rätt som verkligen ger lön för mödan. ...eller så förbannat omständigt är det inte…

Moritaka sujihiki

En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…

Projekt: Julskinka #5 Slutstriden

I måndags var skinkan färdigurvattnad och efter det fick den vila i en påse i kylen i väntan på ugnsstekning.…

En spark i röven på morgonen

Min söndag fick inledas med en rejäl spark i bakpartiet, en frukost med lite för mycket av min lite för…

Pulled pork på kallrökt karré

Jag känner mig tvungen att backa på en grej, nämligen den här. Jag har varit lite emot begreppet pulled pork…