Kinesiska glutenfria dumplings
Igår pillade vi med dumplings. Det är lika bra att jag är ärlig här och erkänner att det är min…
Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Texmex-lördag
Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…
Suveräna fläsklägg i en blandasiatisk stil
Det är lite irriterande att klumpa ihop matstilar i så stora geografiska områden som "asiatisk" mat. Det är en stor…
Kalkonbröst lagat sous vide
Jag har en bestämd uppfattning om vad som är söndagsmat men det är inte så säkert att den uppfattningen delas…
Laxtartar med dillolja och äggula
I lördags åts det en hel del bra mat tillsammans med två kompisar. Alla grejerna kommer upp i sinom tid…
Crispy dogs
Jag vill inleda med en offentlig ursäkt riktad mot mina och min frus kranskärl. Ta en god och kryddig färskkorv.…
Parisare
Nu ska vi prata om något intressant, nämligen en konflikt. Vad sjutton är en parisare? (mer …)