Pork tenderloin sandwich

I USA pratar man om ett antal klassiska mackor och de är väl runt 20-30 stycken lite beroende på hur…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…

Gumbo – en gång till

Det blir andra gången jag bloggar om den här rätten, men jag har gjort ändringar i receptet. Kanske inte jättestora…

Råbiff

Jag har lagat råbiff förr, men det var ett tag sedan så jag drog ihop det igår igen. Bilden var…

Lammytterfilé och risotto med svart trumpetsvamp

Vardag igen och tillbaka i Uppsala. Det är i vanlig ordning både lite skönt och lite vemodigt när semestern är…

Vinbrässerad oxkind

Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det…

En kycklingvariant av gulasch

I förrgår, i min post om gumbo, så skrev jag om skillnader mellan gulasch och pörkölt. Jag uttalade mig ganska…