Isfiltrerad kycklingconsommé
Consommé är i princip en klarnad buljong. En elegant soppa att servera i små portioner, kanske som tillbehör till något…
Mat till Super Bowl
På natten mellan söndag och måndag spelas Super Bowl i New Jersey, USA. Intresset för sporten har ökat enormt i…
Kokboksrecension – The Food Traveler
Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…
Nässelrisotto
Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…
Lördagsmacka
Jag och katten sitter/ligger lite vid datorn och gör en samlingspost på mackor. Jag tänkte att katten skulle få hjälpa…
Pizza med spenatpesto, soltorkade tomater, gorgonzola och päron
Det här blir en liten snabbpost. Vi åt med ungarna ikväll, vilket är jäkligt ovanligt en lördag, och tar själva…
Vegetarisk chili
Förra onsdagen spelade Bollnäs mot Sirius på Studenternas i Uppsala och jag kände mig manad att bjuda hem några bollnäspojkar…
Rostbiff sous vide och vad man gör med den
Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…