Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Ta reda på svamp

Igår plockade jag rätt så jävla mycket svamp och det värsta med svampplockning är som bekant att man måste ta…

Kallrökt rådjursfilé

Det är ingen stor hemlighet att jag gillar rökt kött och här kommer ett litet roligt sätt att ta tillvara…

Älgpaté

Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima…

Ostfondue

Igår käkade vi 80-talsklassikern ostfondue med inte så klassiska tillbehör. Det mest klassiska är ju bröd som man doppar i…

Philly cheese steak

Det är dags för en macka igen och nu tar jag mig an Philadelphias signaturmacka. (mer …)

Att välja köksknivar

En liten varning. Tycker man att jag skriver för mycket om knivar och dessutom upprepar mig ganska ofta så kan…

Räknudlar

Igår fick jag för mig att jag skulle laga nudlar på två sätt och servera bredvid varandra, men när det…

Mina bästa köttbullar

Det är dags för lite husmanskost i bloggen känner jag och vad passar då inte bättre än köttbullar? Det är…