Tacos med ananasmörad tjälknöl, inlagda rotsaker och tomatillosalsa

Det här kommer bli en lång post. Känner man att man inte orkar läsa så kan man nästan skippa den…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…

Hamburgare sous vide

Det här kan mycket väl vara de bästa hamburgarna jag någonsin gjort. Visst, det finns förbättringar som går att göra…

Överdriven omelett

Förlåt. Det här är över gränsen. En omelett fylld med chili cheese fries. (mer …)

Räkmacka med currymajonäs

En överdådig macka med en rätt så otrolig currymajonäs. Precis det här kan vara vad din själ behöver. (mer …)

Fläsklägg på grillen

Det går alldeles utmärkt att grilla fläsklägg men man måste ha gott om tid för det är inget snabbgrillat kött.…

Chicken parmesan

Nu gör jag det där igen, åbäkar mig med engelska istället för att använda svenska receptnamn.  (mer …)

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Lammcurry Madras

Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…