Tjocka revben med bakad potatis, BBQ-sås och coleslaw

Igår kväll kollade vi på den där musiktävlingen som alla är så obegripligt intresserade av. Jag var tvungen att tänka…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Vinkokt färsk fläskkorv

Igår hade vi lite slut på matinspiration här hemma men vi ville ändå äta något gott till flaskan med lyxigt…

Stekt inlagd strömming med tillbehör

I helgen lagade jag en riktigt lyxig variant på husmansklassikern Strömming med potatis. Jag såg till att laga lite för…

Fyra lyxiga råvaror

Det finns få saker som är så njutbara som att köpa riktigt lyxig mat. Att få strosa runt med sin…

9 x nudlar

Det var längesedan jag gjorde en sammanfattande post på något speciellt tema. Här kommer lite nudelbabbel. (mer …)

Tre smårätter

Det är rätt jobbigt nu. Lillungen får öroninflammation på öroninflammation och nattsömnen blir så klart väldigt lidande för alla. Det…

Nyårsmiddag – fläsk, äpple och getost

Här kommer ett ganska tidigt nyårstips. Det kommer fler i veckan men det här publicerades i tidningen jag skriver för…

Kokboksrecension – The Food Traveler

Jag har tänkt rätt länge att jag ska skriva lite kokboksrecensioner i bloggen då jag i det närmaste är besatt…

Älgpaté

Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima…