Tre smårätter

Det är rätt jobbigt nu. Lillungen får öroninflammation på öroninflammation och nattsömnen blir så klart väldigt lidande för alla. Det…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Moritaka kockkniv

Efter mitt förra knivinlägg där jag, utan att egentligen ha någon egentlig aning, småhyllade knivsidan slipstenar.se så bestämde jag mig…

Kalvracks lagade sous vide med tillbehör

I helgen lagade jag så mycket mat så jag inte hann blogga om den. Jag hann däremot knäppa kort på…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Hemgjorda tortillachips med kronärtskocksdipp

Det här är det ultimata fredagssnackset när ungarna gått och lagt sig och man äntligen kan se På Spåret (alltid…

Nordafrikansk kycklingrulle

Det har varit en jäkla massa prat och väldigt lite verkstad i de senaste blogginläggen. Lite halvslafsiga pastarätter som man…

En kväll i augusti

Utanför var det -15 °C och flög lite snö medan det däremot i det johanssonska köket var slutet på augusti…

Stuvad svartrot med stekt fläsk

Jag fortsätter min vardagsmat med en snabblagad och god måndagsmiddag. Svartrot som stuvas på klassiskt vis och till det en…