Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Parisare

Nu ska vi prata om något intressant, nämligen en konflikt. Vad sjutton är en parisare? (mer …)

Revben och svampnudlar med känsla av Vietnam

Jag fortsätter på den vietnamesiska temat när jag ändå har en massa råvaror hemma på det temat. (mer …)

Glutenfri pizza med kronärtskocka

Igår var det bandyfinal och då ska det ätas pizza. Det är en urgammal sed som lever kvar sedan järnåldern…

Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras…

Masakage Kumo nakiri

Jag har köpt en ny kniv. Spärra in mig för fan. (mer …)

Att välja köksknivar

En liten varning. Tycker man att jag skriver för mycket om knivar och dessutom upprepar mig ganska ofta så kan…

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Friterat fläsk med sötsur sås

Det kommer knappast som en överaskning för er som följer min blogg att jag är helt insnöad på östasiatisk mat.…