Katsu curry med butternutpumpa och kålrabbi

Jag har gjort katsu curry förr, den gången som en slät sås med panerad stekt sesamkyckling och ris. Det var…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Torskrygg på planka

När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…

Kycklingnudlar – Chicken chow mein

Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…

Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras…

Oxfile, potatisgratäng och rödvinssås

En väldigt klassisk rätt. Med klassisk menar jag inte dålig på något sätt, däremot kräver det en del av kocken.…

”Hotter than hell”-dipp

Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Coxinha – street food i Brasilien

Här kommer en till brassemiddag. Den här gången lite halvkrånglig street food, som trots böket är värd allt besvär. (mer…

Salad Nicoise med röding

En riktig Salad Nicoise kan göras på många sätt men den innehåller alltid tonfisk så det här är i strikt…