Julsnaps
När våren äntligen är här så börjar den här idioten tänka på julsnaps. Ja så är det. Ska den vara…
Clam chowder med manchego- och jalapenosandwich
Nu mina vänner kommer det en fantastisk soppa, New Englands stolthet. (mer …)
Sous vide – teori
Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…
Älgpaté
Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima…
Gammalt gjutjärn
I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…
Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla
Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…
Perfekt smältande ost
Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…
Julmat
I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…