Tjocka revben med bakad potatis, BBQ-sås och coleslaw

Igår kväll kollade vi på den där musiktävlingen som alla är så obegripligt intresserade av. Jag var tvungen att tänka…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Julsnaps

När våren äntligen är här så börjar den här idioten tänka på julsnaps. Ja så är det. Ska den vara…

Clam chowder med manchego- och jalapenosandwich

Nu mina vänner kommer det en fantastisk soppa, New Englands stolthet. (mer …)

Sous vide – teori

Min serie om sous vide har legat lite på is på grund av sommar och grillmani men nu är det…

Älgpaté

Nu jävlar är det hög tid att börja skriva om julmat. Först ut är en paté som är alldeles prima…

Gammalt gjutjärn

I den gamla bakugnen i vår stuga gjorde jag lite gjutjärnsfynd. Bakugnen kommer jag tillbaks till senare, den var en…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Perfekt smältande ost

Den här bloggposten behandlar mer om ett litet kemiprojekt än ett recept som jag ser det. Det handlar om att…

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…