Ananasmörad tjälknöl med tomatillosalsa, inlagd rödlök och jalapeno samt ris
Jag hittade en låda med ananasmörad tjälknöl texmex-style i frysen. Den har legat där sedan vi sist käkade det. Jag…
Billigaste kallröken
Här kommer ett finurligt och extremt billigt sätt att förvandla sin klotgrill till en kallrök. (mer …)
Lammytterfilé med råraka, svampsmör och syltad sparris
Det har varit lite småtyst och med mina mått lite dåligt med matbloggande senaste veckan, mest beroende på maginfluensaelände, men…
Tomatbrässerade fläsklägg med tillbehör
Jag älskar fläsklägg. Jag älskar att köpa det, laga det och äta det. Det är billigt att köpa men man…
Pho – vietnamesisk nudelsoppa
Inspirerad av den mycket trevliga kokboken The Food Traveler, som jag recenserade i förrgår, lagade jag igår Pho, den vietnamesiska…
Italiensk lammstek
Idag blir det långsam matlagning. Den här fantastiskt goda rätten lagas i ugn i sex-sju timmar men sköter sig själv…
Skärbrädetips
Nu har jag fått den beställda skärbrädan från Asbjörns Bildhuggeri. 689 + frakt fick jag betala för en skärbräda av…
Torparpytt
Att göra allt på grillen verkar vara ett egenvärde för många. Jag känner att jag drar åt det hållet jag…