Flankstek sous vide och pad thai

Min bästa sous vide-session på jävligt länge och serverat på det här sättet blev det en riktigt suverän rätt. (mer…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Kycklingleverpastej

Ju närmare jul ju mer kommer julmaten dominera här. Jag kommer göra det mesta helt själv men det är inte…

Porchetta med kycklingleverfyllning, frästa bönor, vinägrett och gnocchi

Det här blir ett alltför kort inlägg. Egentligen är det synd men jag hinner inte skriva så mycket. Receptet kommer…

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Grillade pannkakor med en stark sås

Jag vet att ni alla söker efter bra grilltillbehör och här har ni en vansinnigt bra grej. (mer …)

Kycklingtorn med örtsås och tre sorters lök

Det har varit en jäkla vecka. Massor att göra på jobbet och ungar som sover dåligt på grund av sjukdom.…

Kräftor

När ungarna hade somnat igår så satt jag och Emma på balkongen och åt upp frysens näst sista låda med…