Varmrökt lax – och en enkel laxrätt
Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)
Havskräftssallad på råraka
På lördagar och söndagar tillåter jag mig själv att gå hur långt som helst i köket. Förutom att jag har…
Kotlett lagad sous vide med bön- och svampfräs och persiljesås
Efter en ekonomiskt vidlyftig sommar så är det åtdragen svångrem som gäller. Så gott det går i alla fall. Jag…
Vinbrässerad oxkind
Det kommer nog inte som en chock att jag gillar de lite segare styckdetaljerna på kossor. Det är på det…
Final i Chilichallenge
För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…
Macka med grillad rumpstek och manchegomajonnäs
En av mina absoluta favoriter bland styckdetaljerna hos nöt är rumpsteken. Bra pris, bra smak och att den är lite…
Nässelrisotto
Jag lovade att det skulle dröja ett tag innan det blev risotto igen. Det var tydligen en lögn. Den här…
Moritaka sujihiki
En sujihiki är en japansk trancherkniv och tillsammans med en knivsort som heter yanagiba den vanligaste kniven du ser i…