Hummermackor med pommes frites

Hummer är en alldeles för dyr matvara, det är jag den förste att skriva under på. Trots detta så köper…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tre smårätter

Det är rätt jobbigt nu. Lillungen får öroninflammation på öroninflammation och nattsömnen blir så klart väldigt lidande för alla. Det…

Friterad strömming och en jävligt fin räksås

Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…

Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Nudelsoppa med kungsräkor

Stora räkor - en av de riktigt stora miljösyndarna när det kommer till mat. Det är förbannat att jag är…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Blogguppehåll

Barariktigmat.se kommer inte uppdateras på ett tag. Hur långt uppehållet blir vet jag inte. (mer …)

Varmrökt lax – och en enkel laxrätt

Det här blir lite av en no-brainer - alla med en rök har väl varmrökt lax? (mer …)

Pizza med kantareller och parmaskinka

Alla matbloggare ska väl ha post på hemgjord pizza antar jag. Min är både bra och dålig. Den är dålig…