Thailändska fläskfärsbullar

Det här receptet har blivit flyttat till min nya blogg Feeders.  Här hittar du receptet

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Projekt: Julskinka #3 Lägesrapport

Men skinkan då, hur går det med den? undrar ni säkerligen. Jo tack, det går riktigt bra. Jag lade ju…

Italienskt långkokt högrev på bröd

Söndagar är långkoksdagar och igår ville jag testa något nytt. Det är ett recept som jag sneglat på ett tag…

Kycklingbuljong

Här kommer ett litet snabbrecept på en enkel kycklingbuljong som inte heller förutsätter att man har nyligen har käkat hel…

Beef gorditas

Gorditas är lätt friterade bröd på majsmjöl och ordet i sig betyder typ "små feta ena" på spanska. Bröden kan…

Fläskfilé sous vide med calvadossås, rökt fläsk och svamp

Idag serveras en förhållandevis klassisk rätt som nog de flesta räknar som gomat. Den är inte ens så jobbig att…

Omelett med ostasiatisk känsla

Återigen en nästintill vegetarisk rätt. Vad händer med Anders egentligen? (mer …)

Ångkokt lax med paprika- och champinjonfräs och brynt smör

Det är lite segt och går på matsparlåga hemma hos oss. Jag har råkat ut för någon, än så länge…

Nachos med kryddig torskrygg

Okej det är väl inte det listigaste att kasta ur sig tre bloggposter på en dag. Vad jag vet så…