Italienskt långkokt högrev på bröd

Söndagar är långkoksdagar och igår ville jag testa något nytt. Det är ett recept som jag sneglat på ett tag…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Tacos på pulled pork

Jag hade rätt mycket rester från min pulled pork kvar och den blir faktiskt nästan bättre ju längre den står…

Sashimi på röding

Här kommer en liten enkel förrätt som kombinerar nordiskt med asiatiskt och som man drar ihop på några minuter. (mer…

Tyst helg

Det har varit tyst från mig några dagar nu. Lite stök med sjukdom i slutet av veckan och i fredags…

Glutenfria kroppkakor

Först av allt ska det sägas att det inte är jag som har lagat det här, utan det är min…

Katsu curry med butternutpumpa och kålrabbi

Jag har gjort katsu curry förr, den gången som en slät sås med panerad stekt sesamkyckling och ris. Det var…

Lax med vitvinssås

I lördags gjorde jag en rödvinssås som nog var den bästa jag någonsin gjort. Att göra rödvinssås är så klart…

Ett hett shoppingtips

Jag ber om ursäkt för rubriken. Det kan vara för att butiken jag handlat i ligger i Göteborg och deras…

Fläskkorv till jul

Jag ska berätta en hemlighet. Jag blir ofta på otroligt dåligt humör av att laga mat. Det kan säkert tyckas…