Hjortfilé med svamp- och sherrysås

Vi käkade hjortfilé igår. Jag hade fått tag på en rätt så liten bit men som jag skrivit tidigare så…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kinesisk kockkniv/kökskniv/klyvare

Det var ett bra tag sedan jag skrev något om knivar så det är hög tid att presentera en ny…

Refried beans

Refried beans är en klassiker i de amerikanska sydstaterna. Där köper man ofta röran färdig på burk men alla vittnar…

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…

Inlagd jalapeno

Jag har förstått att många är intresserade av att lägga in jalapeno så här kommer en post om det. De…

Projekt: Julskinka #4 Urvattning

Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…

Påsklammet

Det här är officiellt den sämsta påsken i mitt liv. Jag har så mycket att göra med jobbet så jag…

Brisket – oxbringa i smokern

Brisket är kort och gott amerikanska för oxbringa, men används även som benämning på en speciell rätt med samma styckdel.…