Dags att fundera på julskinkan

Det är snart jul och det är hög tid att börja planera julbordet. I min värld är 90% av julglädjen…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Dillkött på lamm

Det närmar sig jul och det blir viktigare och viktigare för mig att göra plats i kyl och frys. Av…

Final i Chilichallenge

För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Matinspiration

Vi har köpstopp på mat hemma hos oss. Helgen ägnades åt vinterstängning av sommarstället och då kom det med en…

Soppa med hummerbuljong och rimmad lax

En lite snabbpost på enkel vardagsmat. Jag vill inte kalla det för hummersoppa för det är det inte men den…

Tandoori chicken

Du gör jag så där igen - skriver rubriken på engelska. Troligtvis för att verka tuff men misslyckas så klart…

Kallrökt lax med grillad och smörslungad vitkål och kall löksås

En väldigt sorglig sak med att svärmor ska sälja sitt torp nere i Småland är att röken som jag och…

Pulled pork på kallrökt karré

Jag känner mig tvungen att backa på en grej, nämligen den här. Jag har varit lite emot begreppet pulled pork…