Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Picklad chili

I februari planterade jag några chilifrön som jag fått av en bekant. Det var fem sorters chili - Fresno, NuMex…

Sommarfrukost

Sommaren är godfrukostarnas tid. Här kommer en uppsamlande bloggpost med frukosttips. (mer …)

Macka med försiktigt grillad karré

Egentligen är den här bloggposten bara ett sätt att presentera ett trevligt sätt att laga karré på och mackan ska…

Min bästa tomatsås

Jag har skrivit om tomatsås förr och jag kommer säkert göra det igen. (mer …)

Svartpepparsås

Vi grillade i lördags. Igen. Det har grillats ohyggligt mycket i sommar och det är nästan lite så jag är…

Laxtartar med dillolja och äggula

I lördags åts det en hel del bra mat tillsammans med två kompisar. Alla grejerna kommer upp i sinom tid…

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Stekt bäcköring med skirat smör, persilja och potatis

Igår fiskade jag bäcköring och fisketuren blev rätt så lyckad. Jag fick med mig nio stycken hem och hade sedan…