Fuchsia Dunlop

Igår var jag på ett matevent på Restaurangakademien i Stockholm. Det var ett seminarium/workshop/föreläsning med Fuchsia Dunlop, den internationellt kände…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Risotto med pumpa och karljohan

Det är dags för en vegetarisk festlig rätt, fan ska veta att de inte är så enkla att hitta. (mer…

Vinkokt färsk fläskkorv

Igår hade vi lite slut på matinspiration här hemma men vi ville ändå äta något gott till flaskan med lyxigt…

Kycklingtacos

Det är hög tid för lite texmex igen och det var längesedan jag gjorde tacos. Här testar jag att baka…

Slipstenar

Här kommer ytterligare en knivrelaterad post. De som följer bloggen vet att jag är väldigt intresserad av köksknivar och anser…

Final i Chilichallenge

För lite drygt en månad sedan gjorde jag en post kring min bästa chili just nu - Black Metal Chili.…

Rökt lax med råraka och pocherat ägg

En snabblagad vardagsrätt inspirerad av Jamie Oliver. Tar väl ungefär 15-20 minuter att laga i sin helhet men ger ändå…

Stekpanna av kolstål

Nu har jag stekt i kolstål ett par månader och det är dags att avlägga rapport. (mer …)