Råbiff som biter tillbaks

Ibland blir min längtan efter rått kött för stort och då måste jag bara laga råbiff. Den här gången är…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Kycklingnudlar – Chicken chow mein

Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…

Käket till Super Bowl

Jag är sen, det inser jag. De flesta av er som tänker avnjuta Super Bowl i natt har säkert redan…

En nyinköpt molcajete

En molcajete är en slags mexikansk mortel som används för att göra salsor. Jag har precis fått hem min fast…

Vinkokt färsk fläskkorv

Igår hade vi lite slut på matinspiration här hemma men vi ville ändå äta något gott till flaskan med lyxigt…

Kallrökt lax med grillad och smörslungad vitkål och kall löksås

En väldigt sorglig sak med att svärmor ska sälja sitt torp nere i Småland är att röken som jag och…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Sherrysill

Idag kommer det två poster på lite mindre julrätter. Det börjar dra ihop sig nu och det gäller så klart…

Chili- och ostfyllda köttfärsbollar lindade med bacon

Vi var lite sugna på någon chiliinnehållande rätt på söndagkvällen så det fick bli lite att jag tog vad som…