Räkcocktail med nordafrikansk känsla

Vi hade det här som en snabb förrätt på söndagen och jag tycker att det blev lyckat. Det är roligt…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Receptet på Black Metal Chili

Som utlovat kommer här mitt recept på chilin som jag gick till final med i Chilichallenge. Receptet finns redan på…

Sidfläsk med dillmajonäs, äppelkål och potatiskroketter med ost

Jag är så otroligt sugen på att laga mat nu - jobbig mat som är tidskrävande och spännande och kräver…

Kycklingnudlar – Chicken chow mein

Jag har märkt att det blir lite så här i min blogg - flera liknande inlägg på samma tema i…

General Tso’s Chicken

Friterad kyckling med sötsur sås kanske luktar lite billig kinakrog men låt er inte luras, det går att trassla till…

Friterat fläsk med sötsur sås

Det kommer knappast som en överaskning för er som följer min blogg att jag är helt insnöad på östasiatisk mat.…

Grillade pannkakor med en stark sås

Jag vet att ni alla söker efter bra grilltillbehör och här har ni en vansinnigt bra grej. (mer …)

En misslyckad kräftskiva

Som forskare rapporterar man väldigt sällan om det misslyckade. Ett lyckat forskningsresultat skrivs ner i relativt strikt artikelform, skickas in…

Billigaste kallröken

Här kommer ett finurligt och extremt billigt sätt att förvandla sin klotgrill till en kallrök. (mer …)