Råbiff

Jag har lagat råbiff förr, men det var ett tag sedan så jag drog ihop det igår igen. Bilden var…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Att bygga en kallrök

Det känns som att det börjar bli lite i ropet att bygga sig en egen rök. Jag är långtifrån någon…

Helstekt rimmat fläsk med potatis- och bönkaka och pepparrotslingon

Okej det var ju en lite osmidig rubrik men det är precis vad det är vi har ätit. Det var…

Friterad långkokt lammstek med nachos

Igår ville jag testa något som jag gått och funderat över ett tag. Hur blir det om man långkokar en…

Kokboksrecension – Bombay Takeaway

Det är inte någon regelrätt kokbok det här på något sätt, snarare en reportagebok med fokus på mat. (mer …)

Hamburgare och tryffel

Jag kom över en liten färsk tryffel igår och hade lite svårt att veta vad jag skulle laga med den.…

Oxsvanssoppa

Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…

Gumbo och en bönsallad

Innan jag skriver något annat så måste vi ta och reda ut det där med skillnaden mellan jambalaya och gumbo.…

Gravad lax med glutenfri dillstuvad potatis

Det här kan vara den perfekta vardagsmaten. Självklart ska den göras från grunden men nästan allt gå att förberedas dagarna…