Fläskfilérulle fylld med kantareller och getost

Jag gillar rullar. Så till den milda grad att det börjar bli lite löjligt, det inser jag. Jag tycker det…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Julmat

I år firar inte vi jul hemma så jag gör inte så vansinnigt mycket julmat, även om det så klart…

Fish ’n chips på svenska

Den engelska nationalrätten, fast här på abborre. (mer …)

Vinkokt färsk fläskkorv

Igår hade vi lite slut på matinspiration här hemma men vi ville ändå äta något gott till flaskan med lyxigt…

Lördagsfrukost med styrka

En mycket kort post till minne av en kompis. (mer …)

”Hotter than hell”-dipp

Ja alltså det är inte min idé på namn det här. Det är så den heter i min eminenta Texmex-kokbok…

Hur gick det sen – Molcajete

I den här bloggserien går jag tillbaka och analyserar fylleköpen efter att jag fått lite perspektiv på saker och ting.…

Asiatisk curry på nöt

Jag var lite frestad att skriva indonesisk rendang som rubrik eftersom recept jag sneglat på avser den rätten. När jag…

Helstekt rimmad kyckling

Det ser ut som vilken helstekt kyckling som helst, men skenet bedrar. Det är en helt fantastisk kyckling och jag…