Persiska kycklingspett med torshi och pommes frites

Det persiska nyåret inföll i veckan och såna där högtidligheter är bra som ursäkter för att testa lite mat från…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Friterad strömming och en jävligt fin räksås

Jag har funderat en väldig massa på natriumcitrat och citronsyra idag men släppte det till sist. Det är hur som…

Årets sill 2013 – Kinesiska smaker

Varje år måste det testas en ny sillinläggning av något slag, det är en oskriven julbordsregel. Alla vet också att…

Oxsvanssoppa

Det finns en myt om att kockar helst bjuder varandra på oxsvanssoppa och att det är en av den svenska…

Nyårstips

Jag har haft ett förslag på nyårsmat med på bloggen redan men jag tänkte att jag skulle samla ihop lite…

Banh mi

Den här bollen är jag sen som fan på, men det passade bra för mina julrester nu. (mer …)

Hamburgare

Jag insåg för runt en vecka sedan att jag inte har skrivit något om hamburgare. Nätet är alldeles proppfullt av…

Falafelrulle

När jag flyttade till Uppsala 1997 så umgicks jag en hel del med en vegetarian som heter Jens. Han hade…

En veckas tystnad

Nu har det varit tyst från mig i snart en vecka och det beror mest på att jag inte har…