En variant på Reuben sandwich

Nu är julen slut och det gäller att så fort som möjligt göra något av resterna. Här är en variant…

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Helstekt rimmad kyckling

Det ser ut som vilken helstekt kyckling som helst, men skenet bedrar. Det är en helt fantastisk kyckling och jag…

Texmex-lördag

Jag fick min tortillapress och -värmare i fredags så det var bara tvunget att bli texmex igår. I vanlig ordning…

Tunnbrödklämma med rökt rådjur

För ett par veckor sedan sköts det en råbock i Bofaratrakten söder om Bollnäs och jag kände att det var…

Heta gratinerade musslor

En liten rackare som vi satte i oss idag när ungarna åt middag. Vi brukar äta förrätt samtidigt som Kerstin…

Lammcurry Madras

Med tomt i plånboken efter jul så är det matlådemat och storkok som gäller. Här kommer en indisk klassiker. (mer…

Projekt: Julskinka #4 Urvattning

Dags för en liten kort rapport på julskinkan. Igår hade den legat i lag i 13 dagar och jag tog…

Soppa med hummerbuljong och rimmad lax

En lite snabbpost på enkel vardagsmat. Jag vill inte kalla det för hummersoppa för det är det inte men den…

Konosuke HD

Det var evigheter sedan jag skrev något om knivar så här kommer en liten kortare post om en kniv som…