Aloo masala dosa

Här har ni en alldeles utmärkt och nästan gratis vardagsrätt som både är vegetarisk och smakar lite spännande. (mer …)

Bara Riktigt Mat

En matblogg om väldigt grundlig matlagning. I bloggen kan man hitta lite allt möjligt men det har ändå blivit så att fokus ligger på amerikansk och asiatisk mat. Jag ogillar genvägar och har sällan något intresse av att blogga om snabblagad vardagsmat.

Till vardags forskare med inriktning mot nanoteknik/materialkemi/oorganisk kemi. Här skriver jag om mat men tar minsta lilla tillfälle att gå loss på maten med kemi. Bilderna och textalstren här i bloggen är mina och upphovsrättsligt skyddade. Vill du använda en bild så måste du fråga mig först.

Rostbiff sous vide och vad man gör med den

Rostbiff sous vide, kan det vara något det? Ja verkligen, bästa rostbiffen någonsin faktiskt. Sen några ord om vad man…

Sjömansbiff på älg

Jag har inte glömt bloggen, jag lovar. Det är otroligt mycket nu med jobbet och hemma med ungarna och på…

Nyårstips

Jag har haft ett förslag på nyårsmat med på bloggen redan men jag tänkte att jag skulle samla ihop lite…

Torskrygg på planka

När jag köpte min nya skärbräda så passade jag på att lägga till några ekplankor för plankstek också. Då jag…

Spagetti med salsiccia

Det här är en förhållandevis lättlagad pastarätt om man har god tillgång till högkvalitetskorv. Har man inte det så tar…

Balticurry med lamm och mango

Jag har gjort en balticurryvariant förr, den gången på kyckling. Där skriver jag en hel del om vikten av att…

Helstekt kyckling med lite asiatisk känsla

Nu får det vara nog med diagram och tok. Igår hade jag tänkt laga oxbringa med pepparrot och hela faderullan…

Grytstek med smak av Mexiko

Grytstek känns lite bortglömt, men har man en bra gryta med tjockt gods så är det definitivt något man ska…